Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui

de Crista_Luca in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 6677 vizualizari

 

este o reteta by miha .... careia ii multumesc ...dar cu putine imbunatatiri :D

 

INGREDIENTE

Galustele:

  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr faina
  • sare si piper
  • o lingura amidon
  • o felie paine
  • pesmet

Pulpele :

  • 4 pulpe intregi
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • delikat pt pui
  • boia dulce
  • 50 ml apa
  • 100 ml vin  alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui:

Se prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata., se preseaza si se lasa la racit. Cand sunt reci, se adauga oul, sare si piper si untul moale., se amesteca bine, dupa care se adauga si faina cu amidonul,  si se obtine un aluat pufos si lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.

Cu mana umeda se formeaza bilute din aluat si la mijloc se pune cate un cubulet de paine prajita. Se pun la fiert in apa cu sare , cam 10-15 min, pana se ridica la suprafata. Se scot din apa cu o paleta cu gauri.

Se pune putin unt intr-o tigaie de teflon si cand s-a topit se adauga pesmetul la prajit, se mesteca din cand in cand sa nu se arda. Cand capata o culoare maronie se adauga galustele si se amesteca usor sa nu se sfarme, si sa se prinda de ele pesmetul . Se pun pe o farfure pana la servire.

Pulpele: se spala bine, dupa care se condimenteaza cu delikat ,si  boia. Intre timp se tcurata cepele, se taie julien, usturoiul se curata si el si se taie cubulete mici si se adauga peste pulpe, si se amesteca bine.

Pulpele, cu toata compozitia lor se pun intr-o tava unsa cu unt, se adauga apa cu vinul si se pun la cuptor, pana se rumesc usor deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

nadina73 1

10.10.2010, 17:50

am furat si de aici si las 5f

burdulea56 1

10.10.2010, 21:13

Si mie, si mie, tare sunt apetisante!

Crista_Luca 1

11.10.2010, 07:14

multumesc nadina..ia linistita, nu fura , multumesc burdulea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu fasole verde si sos de smantana